mandag den 12. august 2013

Kong Frederiks livret

Du undrer dig måske over overskriften, men ikke desto mindre siges denne opskrift at have været Kong Frederiks livret. Ved ikke om det er sandt eller der bare er nogle der har taget navnet, men jeg kan love dig for at retten smager himmelsk!
Oprindelig bliver retten serveret på en restaurant, men jeg fik lyst til at eksperimentere i køkkenet og fik et godt smagfuldt resultat ud af det.

Opskrift (4 personer):
600 - 700 gram flanksteak
4 spsk. hakket løg
Ca. 1½ spsk karry
Ca. 3 spsk edelsüss paprika
½ liter piskefløde
4 spsk ketchup
1 god "sjat" Engelsk sovs
Salt og peber
Tilbehør: hakket æg, rødbeder i tern og hakket løg
Serveres med: Pommes frites eller små kartofler

Flanksteak skæres i strimler på langs og brunes på panden.
Det hakkede løg svitses med sammen med krydderierne.
Lad det simre lidt og tilsæt så fløde, ketchup og Engelsk sovs.
Koges op, simre. Smages til.
VELBEKOMME!

PS: Hvis man hedder Frederik her i Sønderjylland bliver det ofte til kælenavnet Fidde. Så hvis du hører en lokal bestille retten på restauranten beder de muligvis om; Kong Fiddes Livret.
Så er du advaret ;)

2 kommentarer:

  1. det er nemlig rigtig godt, og det bedste er det til at drysse over. hilsen en glad sønderjyde

    SvarSlet
    Svar
    1. dejligt med besøg af en sønderjyde her på bloggen, - velkommen til :)
      Jeg tror snart jeg skal have livretten igen, - den smager himmelsk og det til at drysse over er prikken over i'et ja :)
      // Rikke //

      Slet